Technológiai újítások

 

Napról napra változó világunkban szinte lehetetlen egy vállalkozásnak úgy életben maradnia, hogy nem tartja a lépést a technológia fejlődéseivel. Ez különösen igaz a szállítmányozás és a logisztika területére, hiszen itt a gyors és minőségi szolgáltatást csak a naprakészség biztosíthatja.

Ennek egyik legjobb példája a drónok használata. Az Amazon.com az év első felében jelentette be, hogy hamarosan drónok segítségével is vállal szállítást akár a rendelés leadásától számított egy órán belül is. Persze ez nem lesz olyan könnyedén megvalósítható, csak bizonyos felhasználók (csomagküldők és címzettek) esetében lehet majd megoldani a szállításnak efféle módját. A csomag várományosának ugyanis olyan területen kell tartózkodnia, ahol az önirányító jármű le tud szállni, így a csomag biztonságosan elhelyezhető. Erre a legjobb megoldás, ha a kertben egy helipad nevű, leszállási területet kijelölő anyagot terítünk le, ami segíti a drónt a landolásban. Ha viszont valaki pl. egy panel- vagy társasházban lakik, sajnos egyelőre le kell mondjon erről a szolgáltatásról. Persze, vannak egyéb akadályozó tényezői annak, hogy a csomagküldésben a drónok vegyék át a hatalmat. Gondoljunk csak bele abba, hogy mind a méret, mind a súly tekintetében erősen korlátozza a szállítható csomagok körét a drónok alkalmazása. Pedig pl. a műszaki cikkek esetében ma már egyre kevesebben mennek a Media Markt-ba hűtőszekrényért, mosógépért, de még LCD tv-t, számítógépet is online vásárol a többség, márpedig ezek gondot okozhatnak a drónok számára. De számtalan más megoldatlan probléma adódik, az utánvétkezeléstől kezdve a helyettes átvevőn keresztül az átvevő személyének ellenőrzéséig. Félreértés ne essék, nem a technikai fejlesztések ellen vagyunk! Ha így lenne, nem nyújtanánk fulfillment szolgáltatást, komplex csomaglogisztikát és RCL technológiát (Remote Control Logistics) sem alkalmaznánk. Egyszerűen csak - mint a munkánkban mindenben - itt is szeretjük a realitásokat figyelembe venni a hurráoptimizmussal szemben. Ugyanígy voltunk a csomagautomaták kérdésével, mikor megjelentek külföldön. Akkor sokan megkongatták a vészharangot, hogy a futárok elveszítik az állásukat. Mi akkor sem aggódtunk értük, de azt sem mondtuk, hogy az automatáké bonyolítják majd a csomagszállításokat, ill. a kézbesítéseket. A csomagautomaták esetében is fennálltak és fennállnak hasonló és más akadályozó tényezők, és mára szépen beállni látszik az egyensúly.

Nem meglepő, hogy az utóbbi idők másik nagy változása a raktárakban használatos robotok is az Amazonhoz, jobban mondva az Amazon Roboticshez köthető. Az eredetileg hétköznapi használatra szánt, bárki számára elérhetővé tett Kiva Robotot felvásárolta a cég, azóta kizárólag belső használatát engedélyezik. A Kiva nagyban megkönnyíti a raktárokon belüli árumozgatást és erősen követendő példát állít a konkurencia elé. Mára már nem kérdés, hogy a jövő szállítmányozó és logisztikai cégei az emberi munkaerő mellett egyre több feladatot fognak a gépekre bízni a gyorsabb és precízebb munkavégzés érdekében.

A legizgalmasabb technológiai újítás azonban a nagyon egyszerű, Internet of Things elnevezést kapta. Ez az integrált szállítási és raktározási rendszer folyamatos összeköttetést biztosít a járműveken és raktárokon belüli szenzorok és egyéb beépített eszközök között. Így maga a cég, de akár a megbízó is folyamatosan nyomon követheti, milyen körülmények között tárolják éppen az adott árukat. Ez kimondottan nagy segítség lehet ez élelmiszerek és gyógyszerek szállítása esetén, amikor kiemelt fontossággal bír, hogy az adott áruk megfelelő hőmérsékleten vagy ideális páratartalmú helyen tartózkodjanak.

A Complexpressnél mi is arra törekszünk, hogy lépést tartva a változásokkal és fejlődésekkel a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Időt, energiát és pénzt nem sajnálva fejlesztjük cégünket, így az Ön csomagjai mindig rövid határidővel, biztonságban érkeznek célba bármely országba a világon.

Innováció a webshoplogisztika
és csomagküldés területén

Értesüljön Tőlünk az igazán fontos dolgokról!

Kérem a tájékoztatást

Kapcsolat

Complexpress Logisztika Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-980739
Adószám: 12132553-2-41
Cím: 1151 Budapest, Székely Elek út 13-15.

Azonnali elérhetőségeink

Központi ügyfélszolgálat:
Telefon: 06-1-203-4681
Mobil: 06-30-694-2465
E-mail: ugyfelszolgalat@complexpress.hu

Logisztikai üzletág:
Telefon: 06-1-203-4681
E-mail: logisztika@complexpress.hu

Értékesítés:
Telefon: 06-1-203-4681
E-mail: sales@complexpress.hu

Copyright ©