Ízi rájder, avagy hogyan legyél webshopmotoros?

Tíz évvel ezelőtt a kérdésre egyszerűbb lett volna a válasz. Legyen sok pénzed. Akkor meg tudsz fizetni egy olyan weboldalfejlesztőt meg egy dizájnert, akik nulláról indulva kellő funkciókkal, megjelenéssel építik fel online boltod felületét. Ma már a helyzet sokkal kedvezőbb, ám ugyanannyival bonyolultabb is. A korábbiakhoz képest fillérekért juthatunk bérelhető webshopmotorokhoz, de korántsem egyszerű kiválasztani, hogy melyikhez. UNAS, ShopRenter, WooCommerce – manapság ezek a legnépszerűbb „gépek” idehaza. Hogy segítsünk a választásban, röviden áttekintjük, mit is tudnak.

Kezdjük azzal, hogy mit is jelent az a bérelhető webshop. Több ezer ügyfél nem saját magának fejleszt webshopot, hanem egy ezzel foglalkozó cégtől bérel az egyéni megoldásoknál jóval olcsóbban rengeteg funkcióval rendelkező webshopmotort. Ettől persze kissé uniformizáltabb, kevésbé egyedi platform fog létrejönni, viszont annyira fejlett lesz, hogy a legtöbb bérlő igényeit ki tudja elégíteni. Röviden: kicsivel kevesebb testreszabhatóság és funkció, lényegesen kevesebb pénzért.
A mi gyakorlatunkban pedig ez azt jelenti, hogy a Complexpressnél a jövőben automatizálni tudjuk a logisztikáját annak, aki a három motor valamelyikét használja. Most készültünk el az UNAS és a ShopRenter integrációjával, ezért először e kettő összehasonlításával igyekszünk támpontokkal szolgálni.
Nézzük elsőként a leginkább szembetűnő funkciót, a dizájnt. Mindkettőnél olyan sablonok közül lehet válogatni, amelyeket nagy mértékben lehet személyre is szabni. Noha ez egy meglehetősen szubjektív műfaj, az általános szakmai vélekedés szerint a ShopRenter sablonjai talán egy kicsit modernebbek. Az átláthatóság, az egyszerűség a szempontjából mindketten sokat tudnak nyújtani, itt egyszerűbb kezelőfelületével talán az UNAS viszi a pálmát. A ShopRenternek viszont rengeteg ingyenesen elérhető oktatóanyaga van a használathoz kapcsolódóan.
Technikai szempontból egyaránt remekül felszereltek. A hírlevelekhez saját e-mailmarketing-rendszer, plusz széleskörű támogatás külső rendszerekre is. Az UNAS-nál számos popup megoldás, például amelyik akkor ugrik fel, ha a látogató el akarja hagyni az oldalt. A ShopRenternél a saját cégcsoportjába tartozó Optimonk az ajánlat. Utóbbinál integrációs lehetőséggel nagyon sok külső marketing alkalmazáshoz, előbbinél számtalan Affiliate-megoldással, API-k, szavazások, fórumok, logisztikai és számlázási megoldások.


A követésnél, mérésnél működik náluk az alapkódok beillesztése (Google Search Console, Google Analytics, Google Ads, Facebook Pixel), illetve a Facebook áruház is használható. A ShopRenter natív támogatással 21 hazai és 10 nemzetközi ár-összehasonlító oldalt támogat, míg az UNAS-nál főleg egyedi beállításokkal lehet operálni 40-féle paraméterrel és 6-féle fájl exporttal.
Az ár szempontjából nagyjából 10-20%-nyi különbség van a havi és az éves csomag megvásárlása között, nyilván az utóbbi javára. Csomagjaikat az áruk darab számai – 1000, illetve 5 000 – szerint határozzák meg. Az egyéni választást befolyásolhatja, hogy kezdőknél, büdzsével egyszerűbb interface is megfelel, nem baj, ha kevesebb a funkció. Sokat segíthet az UNAS-nál és a ShopRenternél is meglévő ingyenes kipróbálási idő 14 napos próbaverzióval.
Kettőjük után pedig ami a nálunk is hamarosan integrálásra kerülő WooCommerce előnye lehet, hogy talán ez a legnépszerűbb nyílt-forráskódú rendszer. Ez egy WordPress webshop, tehát ha itt fut az oldalad, néhány kattintással elindítható maga a webshop is. Az előző két motorhoz hasonló plusz funkciók természetesen itt is pénzbe kerülnek.
Remélhetőleg sikerült „ízibbé” tennünk a választást. Ami viszont biztos, hogy könnyíti: a Complexpressnél az automatizált webshoplogisztikával bármelyikkel számíthatsz a teljes integrációra.

Innováció a webshoplogisztika
és csomagküldés területén

Értesüljön Tőlünk az igazán fontos dolgokról!

Kérem a tájékoztatást

Kapcsolat

Complexpress Logisztika Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-980739
Adószám: 12132553-2-41
Cím: 1151 Budapest, Székely Elek út 13-15.

Azonnali elérhetőségeink

Központi ügyfélszolgálat:
Telefon: 06-1-203-4681
Mobil: 06-30-694-2465
E-mail: ugyfelszolgalat@complexpress.hu

Logisztikai üzletág:
Telefon: 06-1-203-4681
E-mail: logisztika@complexpress.hu

Értékesítés:
Telefon: 06-1-203-4681
E-mail: sales@complexpress.hu

Copyright ©